top of page
  • Mieke Hoste

Waarom een diabeteseducator zo belangrijk is

Meer zicht op uw diabetes en suikerziekte

Wanneer u de diagnose diabetes krijgt voorgeschoteld, moet u waarschijnlijk heel even slikken. Want iedereen kent wel suikerziekte, maar weinigen weten echt wat het inhoudt. En vooral, hoe u hiermee op een verstandige manier kunt leven. Dankzij de diabeteseducator krijgt u een duidelijke houvast om beter om te gaan met uw aandoening.
Wat doet een diabeteseducator?

Een diabeteseducator is een geschoolde verpleegkundige die u begeleidt doorheen uw traject als diabetespatiënt. Zo moet u bijvoorbeeld op een correcte manier uw bloedsuikerspiegel leren meten en indien nodig ook leren insuline inspuiten. Verder moet u zeker ook weten hoe u uw bloedsuikerwaarden correct moet interpreteren. Vervolgens leert de diabeteseducator u ook omgaan met de bloedsuikerwaarden en legt hij u uit welke factoren die beïnvloeden. En wat u zelf kunt doen om uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden.


Nuttige tips en tricks

Misschien boezemt uw diabetesdiagnose u in het begin wel wat angst in. Ook dan is de diabeteseducator er om u mee te nemen doorheen al uw vragen. Hij legt u uit hoe u uw leven op een praktische en realistische manier kunt aanpassen om op de best mogelijke manier om te gaan met uw ziekte. Waarmee houdt u rekening als u uit eten gaat of waaraan moet u zeker denken wanneer u op vakantie gaat? Het zijn maar een paar van de dagelijkse vragen en bekommernissen die de diabeteseducator voor u mee opvolgt.


Vraag professioneel advies

Bent u op zoek naar een ervaren diabeteseducator die u kan helpen en bijstaan? Dan bent u aan het goede adres bij Thuisverpleging Mieke Hoste. Onze ervaren diabeteseducator neemt u mee doorheen uw traject en zorgt ervoor dat uw ziekte goed beheersbaar wordt.


Hebt u vragen over onze werkwijze? Neem dan zeker contact met ons op voor meer informatie over onze diensten. Wij helpen u graag op een professionele manier verder.

10 weergaven0 opmerkingen
bottom of page