top of page
  • Mieke Hoste

Palliatieve zorg in Assebroek, Sint-Kruis en Damme: Thuisverpleging Mieke Hoste

Palliatieve fase in vertrouwde omgeving

Veel mensen willen graag zo lang als mogelijk in hun vertrouwde omgeving blijven en dus ook als ze zich in de palliatieve fase bevinden. Zo kunnen ze in alle rust afscheid nemen van hun naasten en de laatste fase zo comfortabel mogelijk doorbrengen. Thuisverpleging Mieke Hoste maakt dit mogelijk. Wij vertellen u graag meer over wat palliatieve zorg inhoudt.

palliatieve zorg

Wat is palliatieve zorg?

Palliatieve zorg wordt opgestart wanneer er geen voorruitzichten meer zijn mbt curatieve zorg. In deze moeilijke levensfase stellen comfort voorop en dit binnen de vertrouwde omgeving van de patiënt. Wat de patiënt nodig heeft qua verzorging en verpleging is verschillend per persoon. Er zal daarom altijd eerst een zorgplan op maat worden gemaakt. In samenspraak met de patiënt, zijn of haar naasten en zorgverleners onderzoekt het team van Thuisverpleging Mieke Hoste waar de patiënt behoefte aan heeft. Denk hierbij aan pijn- en symptoombestrijding, maar ook aan een luisterend oor.


Pijn- en symptoombestrijding

Tijdens de palliatieve fase is het bestrijden van de pijn en symptomen het allerbelangrijkste om voldoende comfort zorg te kunnen geven. Zo kan de patiënt waardig afscheid nemen van zijn of haar naasten en eventuele laatste wensen vervullen. Het team van Thuisverpleging Mieke Hoste kijkt altijd (in overleg met alle zorgverleners) naar wat de patiënt nodig heeft voor zo veel mogelijk rust en comfort. Behalve de praktische taken die de verplegers uitvoeren (zoals het toedienen van medicatie) ondersteunen we de patiënt en zijn naasten ook bij tal van andere zaken.


Waarom kiezen voor het team van Thuisverpleging Mieke Hoste?

Het team van Thuisverpleging Mieke Hoste staat bekend om haar jarenlange ervaring en hart voor het vak én de patiënten. Dankzij onze persoonlijke en professionele manier van werken verloopt de palliatieve fase zo comfortabel mogelijk. Wij nemen de tijd om de patiënt en zijn of haar naasten bij te staan. Palliatieve zorg gaat bij Thuisverpleging Mieke Hoste namelijk een stuk verder dan enkel het verzorgen en verplegen van de patiënt.


Wilt u meer informatie ontvangen over de palliatieve zorg? Neem dan vrijblijvend contact op met Thuisverpleging Mieke Hoste.

4 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page