top of page
  • Mieke Hoste

Thuisverpleging is er voor iedereen

Bijgewerkt op: 23 jun. 2022

Wie heeft er recht op thuisverpleging?


Daar kunnen we u alvast een duidelijk antwoord op geven: thuisverpleging is er voor iedereen die zorgbehoevend is. Heeft u een operatie gehad en bent u net ontslagen uit het ziekenhuis? Of moet u herstellen van een ongeval of ziekte, dan kunt u te allen tijde een beroep doen op een dienst thuisverpleging of een zelfstandige thuisverpleegkundige. Met professionele medische zorg aan huis, kunt u vaak sneller het ziekenhuis verlaten en herstellen in het comfort van uw eigen woning. Ouderen willen liefst zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Dankzij verpleegkundige diensten en zorgen aan huis kunnen mensen die ouder worden vaak nog lang in hun vertrouwde omgeving blijven.


Waarmee kunnen we u helpen?


Het aanbod thuisverpleging omvat een brede waaier aan technische en persoonlijke zorgen. Zo kunt u rekenen op het professioneel team van Mieke Hoste voor hygiënische zorgen, wondzorg, stomazorg, opvolging en toediening van medicatie, sondes en sondevoeding, inspuitingen, diabeteszorg, pijnbestrijding en palliatieve zorg. Naarmate de leeftijd vordert, krijgen ouderen het vaak moeilijker met hun dagelijkse verzorging. Kwetsbare mensen kunnen we helpen bij hun persoonlijke toiletzorg zoals wassen, mondverzorging en aan- en uitkleden. Om technische verpleegkundige zorgen te krijgen, heeft u een medisch voorschrift nodig van de behandelende arts. De enige zorgen waarvoor geen doktersattest vereist is, zijn de hygiënische zorgen.


Wie betaalt thuisverpleging?


U hoeft voor de geleverde prestaties zelf niets te betalen aan de thuisverpleging. Zoals de meeste verpleegkundigen werkt Thuisverpleging Mieke Hoste volgens de derde-betalersregeling. Dat betekent dat de geleverde verpleegkundige zorgen rechtstreeks worden aangerekend aan het ziekenfonds (ook wel mutualiteit genoemd). Uw facturen worden dan eenvoudigweg vereffend tussen het ziekenfonds en de thuisverpleging. Maandelijks krijgt u een informatief overzicht van de uitgevoerde betalingen toegestuurd. U dient zich wel verplicht aan te sluiten bij een erkend ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering. Dankzij het derde-betalerssysteem hoeft u zich over de betaling geen zorgen te maken en kunt u zich volledig focussen op uw herstel.


Heeft u nog vragen over het aanbod verpleegkundige zorgen of het derde-betalerssysteem? Neem dan zeker contact met ons op, wij helpen u graag verder.

49 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page